Dag 24 – Tangen til Holtdammen

June 11th, 2007

DSC_0011.jpgDa vi våknet i dag, var det nok en gang strålende sol ute. Vi spiste frokost i Tangen menighetshus, og vasket og ryddet etter oss. Opprinnelig var planen å gå gamleveien parallelt med E6 nedover langs Mjøsa. Etter råd fra lokale personer, valgte vi derimot å gå den opprinnelige pilegrimsleden opp til Spetalen og Lysjøen.

Denne ferden skulle vise seg å by på litt problemer. Vi hadde ikke særlige navigasjonsproblemer. Vi gikk på østsiden av Lysjøen, og de som kjørte følgebilen ba oss vente ved sørenden av Lysjøen. Der fikk vi vann av noen som bodde på en av hyttene der. Vi ventet ganske lenge ved Lysjøen. Men ingen følgebil kom. Derfor bestemte vi oss for å gå leden videre, i stedet for å vente.

I skogene rundt Lyssjøen var mobildekningen nesten ikke-eksisterende. Vi kom ned til vannet Fløyta, og ventet en god stund der også. Vi fikk litt kontakt med følgebilen og fikk avtalt at vi skulle gå helt til Holtdammen, ikke langt fra Minnesund, og slå oss ned for kvelden der.

Sent på kvelden kom endelig følgebilen frem. Vi fikk vite at det gikk tre veier mot sørenden av Lysjøen, men bare en av de førte helt frem. Følgebilen hadde først prøvd de to som ikke førte noen steder. Videre var tekstmeldinger med koordinater forsinket, da følgebilen og vi vekselvis befant oss i områder uten mobildekning.

Men da følgebilen kom frem, ble det endelig tid for middag. Vi valgte å ikke sette opp telt, for været var så fint. Og vi har antakeligvis gått 7-9 kilometer ekstra i dag, så da blir morgendagen mye kortere.