Dag 28 – Lillestrøm til Lørenskog

June 16th, 2007

I dag dro vi til Lillestrøm videregående skole klokka 12:00. Der var det internasjonal dag, og Nabi Dilnewas spilte dambura. Zahir Athari snakket litt om situasjonen til afghanske flyktninger i Norge. Han fortalte at flyktningene var omtrent på studentenes alder, de har ikke tilgang til utdanning, og lever under frykt for å bli tvangsutsendt, og ba studentene støtte marsjen.

Etter besøket på Lillestrøm VGS, dro vi videre mot Lørenskog. Vi fikk sove i Samfunnssalen på Kjenn skole der. Her ble vi mottatt av varaordfører Martin Bjerke. Litt senere, kom folk fra en afghansk pizza-resturant, som vi hadde møtt tidligere på dagen, med pizza til alle sammen. En afghansk familie hadde også laget suppe.

Vi fikk også tilgang til svømmebasseng her i Lørenskog. Vi hadde besøk av reportere fra NRK. Vi fikk også besøk av en gjeng støttespillere fra Trondheim.