Pressemelding fra Støttenettverket for afghanske flyktninger

June 21st, 2007

Her legger vi ut en pressemelding fra Støttenettverket for afghanske flyktninger:

Pressemelding fra Støttenettverket for de afghanske flyktningene 21.06.07

STANS OVERGREPENE MOT DE AFGHANSKE FLYKTNINGENE ?
IKKE SEND DEM TILBAKE TIL KRIGEN!

Siden den dramatiske sultestreiken i fjor sommer har de afghanske flyktningene forsøkt å rette oppmerksomhet mot deres desperate situasjon. Mange av dem har følt volden og undertrykkelsen i Afghanistan på kroppen og er livredde for å bli tvangsreturnert til det krigsrammede hjemlandet. Norge bidrar stadig til den eskalerende krigen og må ta ansvar for de uskyldige ofrene som flykter fra den.

Da politiet i natt fjernet afghanerne fra stortinget ble rundt halvparten sendt direkte til Trandum interneringsleir for tvangsretur til Afghanistan. Fra alle hold avdares det mot tvangsretur. FNs Høykommissær for flyktninger advarer mot et returprogram som skaper internflyktninger, Afghanistans egen flyktningeminister forteller at det ikke finnes noe apparat for å ta vare på flyktningene, over femogførti folkevalgte i Oslo har krevd stans i tvangreturen i et støtteopprop. En hver oppegående person som leser utenriksnyheter kan se at Afghanistan er et land i krig og dyp nød. Derfor krever vi en umiddelbar stans i tvangsreturen og en ny evaluering av hele returprogrammet der en ny vurdering av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan inngår.

Støtttenettverket for afghanske flyktninger inviterer til demonstrasjon mot tvangsreturen torsdag 21. juni, kl. 18:00 foran Stortinget. Hovedparole: Ikke send dem tilbake til krigen!

Brage Aronsen, Støttenettverket for afghanske flyktninger

Pressekontakt:
Beret Werner
mobil: 93633115 | mail: [email protected] | www.asylmarsj.no