Pressemelding: Ikke send oss tilbake til krigen: Vi kjemper fortsatt for alle!

June 21st, 2007

Pressemelding fra Komiteen for afghanske flyktninger i Norge
Ikke send oss tilbake til krigen: Vi kjemper fortsatt for alle!

En hard natt har passert, men det er ikke den første natten vi lever i frykt, arrestasjoner etter mørkets utbrudd har vært del av vår hverdag i mange år. Prisen for åpenheten vi valgte å møte det norske folk, og det norske demokratiet med har vist seg å være skremmende lik den vi må betale for et liv levd i skjul. Vi går derfor denne dagen i møte med sorg. For
tjue av våre venner sitter nå fengslet på interneringsleiren på Trandum, et siste stopp før den tvungne reisen tilbake til en krig verre enn den vi flyktet fra.

Likevel, vi går også dagen i møte med en fortsatt vilje til å kjempe. Vi mener fremdeles at vi har en rett til et liv uten krig, og vil fortsatt kjempe for denne med åpenhet. Vi ønsker ikke å gå tilbake til et liv levd i skjul. Dette er et liv som ødelegger vår menneskelighet, samtidig som det skaper et skyggesamfunn som ikke er verdig dette fredelige landet. Vi har gitt det norske folk et løfte om at vi ikke vil gå tilbake til denne tilværelsen. Vi har også lovet at vi vil stå åpent foran dets lovgivere til de tar stilling til vår bønn om at de ikke skal sende oss tilbake til krigen, som med økende styrke raser i vårt hjemland.

Klokken 18.00 i kveld vil vi derfor gå tilbake til Stortinget og møte våre støttespillere til en fortsatt, og lovlig, markering av vår bønn til landets regjering. Vi vet at det er vanskelig, men det er ingen andre valg. Vårt sterkeste ønske er derfor nå at stemmene til de som støtter oss lar seg høre, at dere står ved siden av oss i vår kamp om et verdig liv i fred.

For mer informasjon kontakt Zahir Athari på telefon 41748088
Se også www.asylmarsj.no