Sorteringen på Grønland politistasjon

June 21st, 2007

DSC_0657.jpgMens vi satt i bussen utenfor Grønland politistasjon, ble vi sortert. Omtrent halvparten ble sendt over i to minibusser og transportert videre. Resten måtte inn på Grønland politistasjon. Etter nærmere en time på stasjonen, ble flertallet dimitert.

Per tekstmelding, har vi fått opplyst navnene på sju av de som befant seg i den ene minibussen. Disse er:


Hassan

Nasrullah

Moradi Joma

Noori Gholamjilani

Sayed

Mohammad

Senatorzade Mohd Amin

Da tekstmeldingen inneholdt noen forkortelser, er vi ikke helt sikre på om det var Mohammadi Mohammad Ali som befant seg i bilen, med identiteten til resten skal være riktig. Etter hva vi har fått opplyst, var beskjeden disse mottok fra politiet, at de skulle deporteres med første mulige fly til Istanbul og videre.

Fra politiet på Grønland politistasjon, fikk vi opplyst at 41 eller 42 var innbrag, og halvparten var blitt dimitert. Vi har ikke lykkes med å få noen informasjon fra PUs informasjonssjef Roar Hansen om de som ikke ble dimitert, hverken bekreftende eller avkreftende informasjon.

Vi kommer tilbake med mer i løpet av formiddagen.