Oppsummering fra de siste dagene

June 23rd, 2007

Etter demonstrasjonen foran Stortinget torsdag kveld, gikk vi til Jakob Kirke i Hausmannsgate. Der samlet vi oss utenfor på gresset. Det ble litt improvisert kulturelle innslag, og vi fikk besøk av Bestum Stasorkester som spilte for oss. Senere på kvelden, fikk vi komme inn i Jakob Kirke. Vi har oppholdt oss i og ved Jakob Kirke de siste dagene.

På torsdag og fredag, var det fengslingsmøter i Oslo Tinghus, for de 21 av våre venner, som ikke ble sluppet fri etter politiaksjonen natt til torsdag. De ble fengslet for 14 dager, og dommerene opplyste om at politiet hadde sagt at uttransportering til Afghanistan skulle skje i løpet av få dager og senest innen fengslingsperioden.

Vi var kjent med den planlagte tvangsutsendingen som skulle skje lørdag, allerede på torsdag kveld. I går kveld fikk vi besøk av biskop Ole Christian Kvarme. Han ville forsøke å hjelpe våre venner, og kontaktet en rekke personer som har mulighet til å gjøre noe med situasjonen.

DSC_0124.jpgI dag, lørdag, klokka halv seks, dro 10-12 personer fra Støttenettverket for afghanske flyktninger til Oslo Lufthavn Gardermoen, for en fredelig informasjonsaksjon. Det ble delt ut løpesedler med informasjon til de reisende, og det ble hengt opp et banner. Hele aksjonen gikk fredelig for seg.

Utpå ettermiddagen, ble det kjent at Terje Sjeggestad fra Utlendingsnemnda, hadde stanset tvangsutsendingene i dag. Dette begrunnet han med de nye opplysningene han hadde mottatt fra biskopen.